Majoritatea persoanelor au trecut prin neplăcuta situaţie în care, atunci când îşi cumpără un „ice coffee”, după doar câteva înghiţituri constată că din componenţa cafelei au mai rămas doar cuburile de gheaţă, scrie Business Insider.

O femeie încearcă să pună capăt acestor momente enervante prin intentarea unui proces împotriva lanţului de cafenele Starbucks. Compania se confruntă cu un proces de 5 milioane de dolari, care are ca motiv principal cantitatea de gheaţă pe care lanţul de cafelenele o foloseşte pentru realizarea băuturilor.

Procesul a fost intentat de către Stacy Pincus. Site-ul de ştiri NBC scria că lanţul de cafenele este acuzat că a încercat să crească profitabilitatea de pe urmă băuturilor, prin adăugarea unei cantităţi mai mari de gheaţă.

De exemplu, atât timp cât pentru o băutură Venti reclama prezintă faptul că aceasta conţine 680 de grame din băutura respectivă, clientul va primi de fapt 396 de grame din băutură, restul conţinutului fiind reprezentat de cuburile de gheaţă. Acest lucru a condus la acuzaţiile privind reclama falsă.