Apple se pare că va acorda o atenţia sporită Indiei în viitorul apropiat. În cazul în care nu aţi urmărit cele mai noi ştiri despre gigantul din Cupertino, trebuie să ştiţi că acesta va deschide în curând primele sale magazine în ţara din sudul Asiei, dar şi primul centru de asistenţă pentru dezvoltatori, care va avea rolul de a accelera procesul de creare a aplicaţiilor pentru iOS şi celelalte platforme.

Acum, după toate acestea, Apple a făcut încă un anunţ important. Compania a deschis un nou centru de dezvoltare, al cărui scop principal va fi îmbunătăţirea serviciului Apple Maps. Situat în Hyderbad, acesta i-ar fi costat pe americani în jur de 25 de milioane de dolari şi va putea acomoda nu mai puţin de 4.000 de dezvoltatori.

„Apple este concentrată pe crearea celor mai bune produse şi servicii din lume şi suntem încântaţi să deschidem acest nou birou în Hyderbad, care se va axa pe dezvoltarea Maps. Talentul în zona aceasta este incredibil şi aşteptăm să extindem colaborarea şi să atragem mai multe universităţi şi parteneri către platforma noastră”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Atunci când a fost lansată, Apple Maps a avut parte de probleme uriaşe, care i-au convins pe mulţi oameni să utilizeze în continuare soluţia oferită de Google. Însă după o perioadă îndelungată, în care a încercat să-şi îmbunătăţească serviciul în mod constant (dar şi să le facă viaţa mai grea rivalilor din Mountain View), Apple se pare că deţine, în sfârşit, o aplicaţie de hărţi cu adevărat populară în rândul utilizatorilor de iOS.

Astfel, în luna decembrie a anului trecut, Apple Maps ar fi în prezent de trei ori mai utilizată decât Google Maps pe iPhone şi iPad. Mai exact, în fiecare săptămână sunt efectuate peste 5 miliarde de căutări legate de trasee sau diverse locaţii.