Cercetările unei companii internaţionale de securitate arată că 87 la sută dintre utilizatori păstrează informaţii confidenţiale pe dispozitive. Un respondent din patru recunoaşte că gadgetul său conţine informaţii delicate pe care nu ar vrea să le vadă şi altcineva. De la parole, mesaje, fotografii, date de contact, până la fişiere întregi cu date personale.

În cazul în care gadgetul vă este furat sau îl pierdeţi, trebuie să urmaţi câteva recomandări care v-ar putea asigura. Unul dintre cei mai importanţi paşi este setarea unei parole complexe. Alegeţi combinaţii de cifre şi litere sau utilizaţi caractere speciale imposibil de ghicit.

Deconectaţi-vă de fiecare dată de la contul de e-mail după utilizarea acestuia. Decât să riscaţi, mai bine faceţi un efort şi vă logaţi înapoi de fiecare dată.

Activaţi funcţia de blocare cu cod a telefonului după ce nu-l utilizaţi mai mult de un minut.

Dispozitivele folosite în reţele Wi-Fi publice sunt şi mai vulnerabile la atacuri. Evitaţi să le folosiţi deoarece unii criminali cibernetici pot intercepta uşor informaţiile şi parolele.

Instalaţi aplicaţii de securitate de încredere. Descărcaţi-le numai din magazine online oficiale şi nu uitaţi să citiţi şi părerile utilizatorilor despre ele.

Configuraţi un program antifurt. Dacă cineva vă fură telefonul, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi în acest caz este să vă asiguraţi că nimeni nu poate accesa datele din el. Există aplicaţii pentru accesul la distanţă, care vă permit să ştergeţi informaţiile stocate în telefon în timp real.