Astfel, la accesarea link-urilor primite în mesajele email care duc către website-uri nesigure, utilizatorii vor vedea mai întâi un mesaj de avertizare pe tot ecranul, alertând despre posibile riscuri de securitate.

Google introduce noi alerte şi pentru un tip de intruziune tot mai des întâlnită - tentativele de hacking sponsorizate de stat. Vizând mai ales jurnalişti, activişti şi politicieni, acest tip de atac reprezintă mai puţin de 0,1% din totalul incidentelor care vizează utilizatorii Gmail, însă necesită măsuri imediate pentru limitarea pagubelor. Astfel, utilizatorii suspectaţii ca fiind ţinte ale hackerilor vor primi alerte pe tot ecranul, conţinând instrucţiuni pentru o mai bună protejare a contului de utilizator.

Lucrând mai aproape de sursa problemei, Google colaborează cu Microsoft şi Comcast pentru introducerea unui protocol numit „SMTP Strict Transport Security”, care să elimine orice posibilitate de interceptare a comunicaţiilor atunci când mesajele email sunt trimise folosind conexiuni securizate.