Cei de la Microsoft au făcut tot ce este omeneşte posibil pentru ca noi să renunţăm la Windows XP şi Windows Vista. Gigantul din Redmond nu mai lansează nici un fel de actualizări pentru PC-urile care continuă să ruleze sistemul de operare de acum 15 ani, iar în privinţa utilizatorilor de Vista, aceştia vor mai avea acces la update-uri de securitate până pe 11 aprilie 2017.

Rezultatele eforturilor Microsoft s-au văzut în rapoartele de anul acesta, când Windows 10 aproape că a devenit cel mai utilizat sistem de operare.

Din păcate, există foarte mulţi utilizatori care sunt obligaţi să ruleze în continuare Windows XP din cauza unor programe care nu au mai fost actualizate. În mare parte, cei care preferă să rămână la Windows Vista nu au nici o scuză.

Trecând peste detaliile de mai sus, indiferent de motiv, orice utilizator de PC trebuie să folosească un browser de încredere care primeşte actualizări regulate. În cazul celor care au rămas la XP sau Vista, singura soluţie se pare că rămâne Mozilla Firefox. Google Chrome nu mai oferă suport pentru Windows XP, iar Mozilla tocmai a venit cu o veste bună pentru utilizatorii vechilor sistem de operare.

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, oficialii Mozilla au afirmat că vor oferi în continuare suport pentru utilizatorii de Windows XP cel puţin până în septembrie 2017. Astfel, deşi Microsoft nu mai ţine cu voi, măcar puteţi dormi liniştiţi că folosiţi un browser actualizat.

„Firefox este unul dintre puţinele browsere ce continuă să ofere suport pentru Windows Xp şi Vista şi ne aşteptăm să oferim în continuare suport pentru acei utilizatori până în septembrie 2017. Utilizatorii nu trebuie să facă nimic pentru a primi acele actualizări. La mijlocul lui 2017, vom reanaliza numărul utilizatorilor de Windows Xp şi Windows Vista, iar atunci va fi anunţată o dată finală de încheiere a suportului”, se arată în declaraţie.

Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al Mozilla, ar fi posibil să aveţi acces la ultimele versiuni de Firefox şi după acea dată.