Noile ceasuri pe care Google le pregăteşte pentru 2017 vor fi lansate destul de curând, având în vedere că acestea vor apărea pe piaţă în primul trimestru al anului viitor. De asemenea, cele două smartwatch-uri vor face pare din gama de vârf a Google, având în vedere că aceştia vor să creeze flagship-uri în materie de ceasuri inteligente.

Google a confirmat prin intermediul lui Jeff Chang faptul că aceştia lucrează cu un partener de producţie pentru a crea noile ceasuri. Cu toate acestea, numele companiei nu a fost dezvăluit. Chang a oferit, însă, un indiciu cu privire la compania pe care Google o are în vedere pentru acest parteneriat, susţinând că aceştia au mai lucrat împreună, în trecut.

De asemenea, în ceea ce priveşte produsul finit, o purtătoare de cuvânt a Google a afirmat că partenerul va juca rolul cel mai important în producţie. Astfel, brandul partenerului va fi cel afişat pe smartwatch, iar Google nu îşi va folosi logoul pe ceasul inteligent.

Cele două noi smartwatch-uri flagship pe care Google le are în vedere sunt importante nu doar prin simpla apariţie pe piaţă, ci şi datorită noutăţilor pe care le vor aduce. Astfel, noile dispozitive vor fi primele pe care va debuta sistemul de operare Android Wear 2.0. Acest update este destul de semnificativ în comparaţie cu sistemul actual.

De asemenea, după ce noul sistem îşi face debutul, şi alte ceasuri ce folosesc Android Wear vor primi un update binemeritat. Cu toate acestea, nu toate ceasurile ce au la bază acest sistem de operare vor beneficia de update. Rămâne de văzut care va fi lista smartwatch-urilor ce vor trece la versiunea 2.0.