Facebook Messenger vă ajută să faceţi video conferinţă în grup

Facebook Messenger vă ajută să faceţi video conferinţă în grup
Sursa: playtech.ro Foto: PLAYTECH 20.12.2016 12:54
În urmă cu aproximativ o săptămână, un val de funcţii noi au ajuns să fie introduse în Facebook Messenger. Majoritatea sunt împrumutate din Snapchat, iar dacă aţi folosit respectiva reţea socială, veţi recunoaşte, cu siguranţă, amalgamul de opţiuni pentru personalizarea fotografiilor şi agregarea tuturor imaginilor de peste zi într-un concept nou intitulat Your Day. Ideea de bază este simplă, aplicaţia Messenger a devenit mult mai complexă, iar o mare parte dintre cei care foloseau programul Facebook pentru interacţiunea zilnică cu prietenii sau colegii de muncă nu sunt mulţumiţi.

Se pare însă că aceeaşi companie condusă de Mark Zuckerberg tocmai şi-a adus aminte de faptul că Facebook Messenger este o unealtă de colaborare şi a introdus cea mai râvnită funcţie. Au existat multe speculaţii legate de introducerea unei opţiuni de video chat în grup şi toate s-au confirmat astăzi.

Facebook a anunţat în mod oficial disponibilitatea funcţiei de video conferinţă în grup, într-o singură fereastră, după cum se poate vedea şi în capturile de ecran de mai sus. În teorie, pentru a vă vedea mătuşa din Italia, aveaţi foarte multe aplicaţii, Whatsapp, Skype, Facetime sau Facebook Messenger fiind doar câteva exemple. Pentru video chat în grup, opţiunile erau mult mai restrânse, iar acest update adus Messenger va fi, cu siguranţă, îmbrăţişat de către un număr mare de utilizatori într-un timp scurt.

La capitolul detalii, conversaţiile în grup pe Facebook vor permite până la 50 de participanţi simultan. În cazul în care numărul este până în 6, toţi vor fi afişaţi pe ecran simultan. Dacă valoarea participanţilor e mai mare, se vor vedea doar cei care vorbesc mai mult la un moment dat, iar persoana din prim-plan se va schimba automat. Valoarea de 50 este foarte importantă, în contextul în care Google Hangouts şi Microsoft Skype sunt limitate la 10 participanţi pentru majoritatea utilizatorilor.

Funcţia este disponibilă acum atât pentru utilizatorii de Facebook Messenger pe iOS, cât şi pe Android. Singura restricţie este că măştile live, pe care le ştiţi din Snapchat, momentan pot fi folosite doar pe iPhone.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP