În aproximativ un an, poziţia Samsung de pe piaţă s-ar putea schimba, având în vedere decizia luată de Apple, Google şi Microsoft. Cele mai noi informaţii arată că cele trei companii vor lucra cu LG pentru ecrane flexibile de tip OLED. Numele celor de la Apple nu este o surpriză, având în vedere că vor lansa un iPhone 8 cu display OLED anul viitor, încercând, de asemenea, să-şi diversifice oferta de furnizori. Cu toate acestea, numele celor de la Microsoft şi Google ridică nişte semne de întrebare.

Google ar fi interesaţi de ecrane flexibile pentru viitoarele modele Pixel, în timp ce Microsoft ar dori să lucreze cu astfel de display-uri pentru modelele Surface. În orice caz, cei trei giganţi sunt clienţi cu potenţial, astfel că LG trebuie să fie gata de producţie la scară largă până în 2018.

O altă veste importantă vine chiar din direcţia celor de la LG. Display-urile flexibile produse de aceştia sunt create pentru a fi folosite în cadrul dispozitivelor pliabile, având un mecanism special de întindere a panoului. Samsung lucrează deja la astfel de ecrane de ceva vreme, creând ecrane OLED flexibile care pot să se îndoaie de mai multe ori, fără să apară probleme de calitate a imaginii din cauza uzurii. Faptul că LG lucrează, de asemenea, la o astfel de tehnologie este o adevărată surpriză.