Creşterea site-ului Instagram nu încetineşte, chiar dacă a ajuns deja la o comunitate de peste jumătate de miliard de utilizatori. Ba din contra, creşterea devine chiar accelerată, având în vedere progresele înregistrate de site-ul construit în jurul fotografiilor, în ultimul an.

Momentan, Instagram are 600 de milioane de utilizatori, trecând recent de acest prag. Cel mai important din acest număr este că ultimii 100 de milioane de utilizatori s-au înregistrat pe site în ultimele 6 luni. Cu alte cuvinte, creşterea site-ului accelerează, contrar predicţiilor normale de progres.

Când Instagram a ajuns la 500 de milioane de utilizatori, a adunat ultima sută de milioane de conturi în 9 luni, în comparaţie cu etapa de acum. Dar ce cauzează această creştere accelerată a site-ului.

Nu se ştie exact câţi dintre aceşti utilizatori sunt activi, dar se estimează că o bună parte dintre aceştia au conturi pe care le verifică regulat. La ultimul update, Instagram a arătat că 300 de milioane de persoane folosesc zilnic aplicaţia, la care se adaugă, cu siguranţă, alte zeci de milioane care verifică ocazional update-urile apărute.

Serviciul nu atribuie în mod direct succesul unor anumiţi factori, dar putem intui că sunt câţiva ce au un rol important în această creştere. Obsesia Instagram de a semăna cât mai mult cu Snapchat pare să devină populară. De ce ţi-ai împărţi timpul între două aplicaţii când poţi crea Stories şi poţi trimite fotografii ce dispar, în acelaşi loc unde oricum publici destule fotografii?

Decizia Twitter de a renunţa la Vine s-ar putea să fi influenţat creşterea Instagram, de asemenea, deoarece videoclipurile scurte pot fi postate şi aici. De asemenea, creşterea performanţelor camerelor foto poate fi un alt motiv pentru care aplicaţia creşte. Rămâne de văzut însă dacă funcţiile precum cele ale Snapchat şi live streaming-ul sunt suficiente pentru a menţine acest ritm de creştere.