Condiţiile meteorologice pe această planetă sunt improprii vieţii. Acolo vântul bate cu viteza de aproximativ 2 km/s, adică de aproximativ 7 ori mai mult decât viteza sunetului. Ploaia pe această planetă este mult mai mult decât un banal inconvenient, însemnând de fapt o furtună de cioburi de sticlă. Pe această planetă cu temperaturi extrem de ridicate, de aproximativ 700 de grade Celsius, este posibil să plouă sub formă de cioburi de sticlă, transformate în proiectile ucigătoare de vântul care bate cu o putere incredibilă.

Culoarea albastru-cobalt a planetei nu provine de la reflexia unui ocean tropical, primitor pentru viaţă, ca pe Pământ ci de la o atmosferă superfierbinte ce conţine nori formaţi din particule de silicat.

HD 189733 b se află la aproximativ 63 de ani lumină distanţă, în constelaţia Vulpecula. Ea a fost descoperită pe orbita stelei HD 189733 A în octombrie 2005 şi este o planetă gazoasă gigantică, din clasa lui Jupiter. Conform astronomilor, această planetă este cu 13% mai masivă decât Jupiter şi se află la o distanţă relativ mică de steaua sa, finalizând o orbită completă în doar 2,2 zile, cu o viteză orbitală de 152,5 km/s.