Fără să existe vreun zvon pe marginea acestui subiect sau Microsoft să fi făcut vreun anunţ prealabil, gigantul din Redmond a decis aducerea popularului Solitaire pe iOS şi Android. Solitaire a fost una dintre componentele constante din Windows de foarte mulţi ani. Acesta a fost inclus într-o formă sau alte de peste 25 de ani în sistemele de operare ale companiei fondate de Bill Gates. În toată această perioadă, deşi au existat foarte multe clone, jocul original nu a existat decât pe sisteme cu Windows.

Din motive nu foarte evidente, Microsoft a decis să facă un gest caritabil pentru fanii jocului de cărţi şi să-l ofere de acum înainte, gratuit, utilizatorilor de iDevice-uri şi Androide. Practic, indiferent dacă aveţi un iPhone, iPad, smartphone sau tabletă cu Android, din acest moment, vă puteţi instala creaţia Microsoft.

Merită lăudat faptul că, în acest set particular de circumstanţe, vorbim de Microsoft Solitaire Collection, nu de banalul Solitaire. Distincţia este foarte importantă pentru fani, din pricina faptului că aceasta este practic o colecţie de jocuri Solitaire, complet gratuit şi semnificativ mai arătoasă, ce a fost introdusă în Windows 8 şi, ulterior, în Windows 10. 

Lansarea a fost însoţită de câteva statistici interesante. Printre acestea se numără faptul că, aparent, peste 119 milioane de oameni s-au jucat Microsoft Solitaire Collection pe Windows 8 şi Windows 10. Acesta include Spider, FreeCell, Klondike, Tripeaks şi Pyramid. Fără plata vreo unei taxe, jucătorii vor putea participa la provocări zilnice, iar această versiune va avea suport pentru Xbox Live, pentru a intra în competiţie cu prietenii.

Opţional, puteţi plăti 2 dolari pe lună pentru Solitaire Collection Premium Edition şi veţi scăpa de reclame. În plus, veţi beneficia de un număr dublu de monezi atunci când câştigaţi. Pentru a descărca jocurile, folosiţi aceste link-uri, în funcţie de platforma pe care o folosiţi, App Store şi Google Play Store.