În ultimele luni, Facebook a avut mai multe probleme în Europa, iar acum, reţeaua socială a decis să ia o măsură drastică. Potrivit informaţiilor furnizate de publicaţia Verge, Facebook a decis să nu mai colecteze informaţiile utilizatorilor europeni ai aplicaţiei WhatsApp. Din câte se pare, asta înseamnă că informaţii persoanelor din Europa care folosesc serviciul de mesagerie nu vor mai fi transmise către reţeaua socială.

În acelaşi timp, însă, Facebook menţionează că aceasta ar putea fi o schimbare temporară. „Sperăm să putem continua conversaţiile noastre detaliate cu autorităţile din Regatul Unit şi alţi oficiali”, a specificat reţeaua socială. Facebook a achiziţionat WhatsApp în schimbul sumei de 19 miliarde de dolari în anul 2014, însă nu a început să adune informaţiile legate de utilizatori decât în luna august a anului curent.

Încă de atunci, decizia a fost criticată de numeroase organizaţii îngrijorate în legătură cu confidenţialitatea datelor, iar 28 dintre acestea au semnat chiar o scrisoare deschisă, pe care au trimis-o pe parcursul lunii trecute.

Recenta decizie vine în condiţiile în care germanii obligaseră deja Facebook să oprească toate activităţile de acest gen, întrucât reprezentau o încălcarea a legii cu privire la protecţia datelor naţionale. În prezent, autorităţile din Franţa, Italia şi Marea Britanie investighează cu atenţia practicile companiei.

Cât despre WhatsApp, aceasta rămâne în continuarea una dintre cele mai populare aplicaţii de chat de pe mapamond, iar asta se datorează şi actualizărilor regulate de care are parte. În încercarea de a nu face vreo greşeală ce afectează o mare parte dintre utilizatorii aplicaţiei, echipa de dezvoltatori din spatele WhatsApp testează de fiecare dată noi funcţii pe un public restrâns. Tocmai din acest motiv, ajungem să vedem online diverse capturi de ecran cu funcţii noi la care nu avem încă acces.