Cel mai nou update pentru WhatsApp beta vine cu un update important de securitate. Acum, ai posibilitatea să îţi securizezi contul cu un cod de 6 cifre. WhatsApp îţi verifică numărul de telefon printr-un SMS atunci când te conectezi pe un telefon nou, iar autentificarea în doi paşi adaugă un nou element de protecţie. Astfel, vei fi nevoit să introduci şi codul de 6 cifre pentru a putea folosi contul.

De asemenea, ai posibilitatea să îţi adaugi şi adresa de mail; aceasta este utilă dacă ai nevoie să îţi dezactivezi autentificarea în doi paşi, în cazul în care se întâmplă să uiţi codul de 6 cifre. Trebuie să ţii cont şi de următoarele lucruri dacă ai de gând să activezi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp: dacă uiţi codul de 6 cifre şi nu ai furnizat o adresă de email, nu vei putea face o reverificare a contului decât după 7 zile de la ultima folosire a contului.

După cele 7 zile, numărul va putea fi reverificat fără cod, dar veni pierde toate mesajele în aşteptare. Dacă numărul este reverificat la 30 de zile după ce ai folosit ultima oară contul de WhatsApp, contul vechi va fi şters şi unul nou va fi creat.

WhatsApp nu îţi verifică adresa de mail, aşa că te informează că trebuie să oferi o adresă corectă. Serviciul te va anunţa însă, periodică, să introduci codul de 6 cifre.

Noua funcţie din aplicaţie este disponibilă în varianta beta, 2.16.346, şi ar trebui să ajungă extrem de curând şi în varianta standard a WhatsApp.