Dacă aruncăm o privire pe termenii şi condiţiile site-ului, vom descoperi că platforma de socializare nu are nicio intenţie de a fi un bastion al libertăţii de exprimare. În trecut, conţinutul care încălca standardele risca să te lase fără cont, nu doar fără postarea respectivă.

Recent, Facebook a anunţat că va permite utilizatorilor să posteze conţinut care încalcă regulile, dacă acesta este un material relevant şi informativ, mai exact conţinut de tipul ştirilor. Compania va lucra alături de comunitate şi de parteneri pentru a afla ce este „important” pentru interesul public, iar schimbările vor fi implementate folosind noi unelte şi decizii.

„Intenţia noastră este să arătăm mai multe imagini şi poveşti, dar fără să arătăm conţinut grafic minorilor şi altor persoane care nu vor să vadă aşa ceva”, spun Joel Kaplan şi Justin Osofsky, vicepreşedinţi ai Facebook.

În ultimul an, Facebook a fost constrâns în repetate rânduri să aducă pe siteconţinut cenzurat pentru natura sa îndoielnică. La acest capitol se încadrează împuşcături surprinse de videoclipurile live de pe Facebook, dar şi fotografii istorice care conţin nuditate.

Compania s-a bazat până acum pe algoritmi şi pe automatizare pentru a oferi ştiri utilizatorilor, dar şi acest sistem a fost criticat pentru că nu ştie să deosebească ştirile adevărate de cele false. Astfel, Facebook pare că se întoarce către utilizatorii reali pentru a înţelege ce e mai bine pentru comunitate.

Astfel, aceştia vor lucra cu experţi din diverse domenii: jurnalişti, fotografi, oameni ai legii şi nu numai, pentru a oferi mai multe tipuri de conţinut.