Suportul pentru mesaje criptate ce se pot autodistruge este cea mai importantă componentă pe care şi-au dorit-o utilizatorii, iar acum este implementată în Messenger.

Se pare însă că cei de la Facebook şi-au adus aminte şi de Messenger pentru sisteme cu Windows 10. Respectiva aplicaţie ce părea uitată efectiv de inginerii reţelei sociale, prin intermediul update-ul din ultimele zile, s-a aliniat în mare măsură la nivelul de funcţionalitate întâlnit în aplicaţiile de mobil. Practic, de acum, puteţi răspunde şi iniţia apeluri video şi audio prin intermediul respectivului program.

La aproximativ o săptămână după ce Instagram, o altă companie Facebook, şi-a făcut simţită prezenţa în Windows Store, aveţi toate motivele să vă instalaţi şi noul Messenger pe PC. Până acum, pentru a profita de noile funcţii introduse în Messenger, eraţi nevoiţi fie să scoateţi telefonul din buzunar, fie să apelaţi la versiunea web a serviciului, prin browserul vostru preferat.

Partea interesantă este că această actualizare importantă nu a fost promovată cu surle şi trâmbiţe de către Facebook, deşi nu prezenţa ei a devenit evidentă pentru cei mai mulţi utilizatori ai serviciului. În definitiv, în fereastra de redactare a unui mesaj noi, aveţi acces la două butoane pe care le ştiţi deja din versiunea de Android şi iOS a aplicaţiei omonime.

Între timp un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat noua funcţie, dar a ţinut să menţioneze că procesul de propagare globală se află încă în desfăşurare. Asta înseamnă că s-ar putea să mai aşteptaţi câteva zile până când veţi avea şi voi ocazia să răspundeţi la apeluri video pe PC.