Odată cu iOS 7 a fost schimbat sistemul de operare de pe iPhone şi iPad. Acum, a ajuns la a doua generaţie după „reinventare” şi notificările sunt mai bune ca niciodată. Totuşi, sistemul nu este perfect şi Apple ar putea învăţa câteva trucuri de la Motorola.

În prezent, îţi apar pe ecranul telefonului notificările aplicaţiei de mail, mesagerie sau apeluri, dar nu îţi oferă prea mult intimitate şi doar îţi afişează mesajul sau cine te-a sunat. Louie Mantia, fost designer la Apple, are o idee pentru acest lockscreen pe care a preluat-o de la Apple Watch. În loc să vezi mesajul, vezi numărul notificărilor şi alte câteva informaţii relevante.

„Am împrumutat câteva trucuri de la Watch pentru ecranul de standby de pe iOS. Mie îmi lipsesc notificările şi informaţiile despre vreme. Acestea sunt toate detaliile de care am nevoie”, scrie Mantia în descrierea conceptului său pe care îl vezi în poză, ultimul din dreapta. Sistemul este similar celui de pe Motorola Moto X, doar că ideea lui presupune şi să ai un număr al notificărilor ratate, nu doar de la ce aplicaţii vin. Poate în iOS 10 Apple schimbă puţin lucrurile.