Dacă aveţi un smartphone, indiferent de platformă, este aproape imposibil să nu fi folosit vreodată Instagram pentru a captura o imagine într-un mod mai deşucheat. Aplicaţia este un succes ce se măsoară printr-un număr de peste 400 de milioane de utilizatori. În acelaşi timp însă, numărul aplicaţiilor care fac exact acelaşi luru a devenit atât de mare, încât cei de la Instagram face eforturi semnficative pentru a ieşi în faţa concurenţei.

Cea mai recentă manifestare a faptului că cei de la Instagram vor să iasă în faţă poartă numele de Boomerang, o nouă aplicaţie de mobil care a fost lansată astăzi pentru iOS şi Android. După Hyperlapse şi Layout, aceasta poate fi descrisă tot ca un mod original prin care să imortalizaţi momente din viaţa voastră.

Boomerang face un lucru aparent simplu, vă ajută să capturaţi secvenţe video de o secundă, formate din aproximativ cinci cadre statice, ce sunt redate în buclă atât în sens obişnuit, cât şi în sens invers. Pe de o parte, aceste capturi nu sunt foarte diferite de ceea ce poţi face cu Vine sau cu clasicele GIF-uri, dar aplicaţia îţi oferă totuşi nişte particularităţi originale.

Cei de la Instagram speră că Boomerang va fi noua aplicaţie spre care se vor orienta utilizatorii de mobil în momentul în care vor să captureze diverse momente într-un mod original. Pentru că nu vine cu propriul flux de postări de la prieteni, Boomerang funcţionează standalone. În acelaşi timp, micile voastre animaţii pot fi cu uşurinţă partajate pe Instagram sau Facebook. Cum era de aşteptat aplicaţia este gratuită, iar lansarea ei a fost însoţită de un clip care vă ajută să înţelegeţi mai bine cum funcţionează.