S-ar putea să se facă deja un an de când am început să discutăm de implementarea unui plan plătit pentru accesarea YouTube. Iniţial s-a crezut că acesta va facilita doar scăparea de reclame, iar ulterior a început să se pună problema de conţinut video exclusiv, accesibil doar abonaţilor. Ideea de bază este că au existat multe scenarii posibile, dar abia acum ştim care sunt cele ce s-au materializat.

Prima particularitate a YouTube Red constă în faptul că vă scapă de reclame pe tot site-ul, în fiecare colţişor. Dacă asta nu este suficient să vă motiveze să investiţi 10 dolari pe lună, s-ar putea să vă încânte posibilitatea salvării native a clipurilor pentru vizionare offline. Chiar şi cu ecran închis la smartphone sau tabletă veţi putea asculta muzica voastră preferată de pe YouTube după ce aţi trecut la Red.

În contextul în care ştim cu toţii cât ne-am dorit posibilitatea de a asculta clipuri de pe YouTube fără internet, acesta este o particularitate surprinzător de atractivă. În aceeaşi sumă mai este inclus accesul la YouTube Gaming şi YouTube Music, acesta din urmă fiind ideal pentru descoperirea de artişti noi mai uşor ca niciodată. Accesul la librăria Google Play Music este şi el inclus.

Cireaşa de pe tort vizavi de YouTube Red va veni abia anul viitor, când, împreună cu toţi creatorii de conţinut prolifici ai serviciului, YouTube va publica conţinut original care poate fi vizionat doar prin plata unui abonament.

YouTube Red se lansează doar în Statele Unite în prima etapă, începând cu 28 octombrie, urmând să fie extins treptat în alte teritorii. YouTube gratuit va continua să existe datorită reclamelor.