„Ele confirmă că virusul Ebola poate să persiste în tractul genital pentru o perioadă de timp considerabilă, vreme de multe luni după ce virusul a dispărut din sânge, demonstrând că acest rezervor foarte longeviv reprezintă o sursă potenţială pentru noi infecţii”, a spus Ball.
 
OMS recomandă ca toţi bărbaţii care au supravieţuit maladiei Ebola să fie testaţi la trei luni după instalarea simptomelor şi apoi, în fiecare lună, după vindecare, până când medicii le vor spune că nu mai prezintă riscul de transmitere a virusului.
 
„Până când un supravieţuitor masculin al maladiei Ebola nu este de două ori testat negativ, acesta ar trebui să se abţină de la orice formă de contact sexual sau să folosească prezervativul atunci când întreţine raporturi sexuale. Mâinile trebuie spălate după orice contact fizic cu sperma unui astfel de supravieţuitor”, recomandă OMS.
 
Ebola a infectat 28.000 de persoane şi a ucis peste 11.300, într-o epidemie centrată în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, care tocmai a început să fie controlată.