”În explozie, şapte persoane au murit, iar şapte au fost rănite”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, într-un mesaj postat pe Facebook.

Doi morţi şi 12 răniţi au fost transportaţi la spitale din capitala afgană, a declarat pentru AFP Mohammad Ismail Kawoosi, un cadru de la Ministerul Sănătăţii.

Un poliţist a fist ucis în atac, care a avut loc în apropierea unui miting ce marca 23 de ani de la moartea lui Abdul Ali Mazari, un lider al comunităţii şiite hazara, ucis de talibani.

Atacatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă ”după ce a fost identificat de poliţie la un punct de control”, a declarat şeful Poliţiei din Kabul Mohammad Daud Amin la postul de televiziune Tolo news.

El ”nu a reuşit să intre (în perimetrul protejat) şi să atace mitingul”, a insistat acesta, în contextul în care autorităţile sunt arătate cu degetul din cauza incapacităţii lor de a-i proteja pe şiiţi.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, în contextul în care talibanii sunt supuşi unei presiuni tot mai mari să înceapă negocieri de pace în urma unei oferte din partea Guvernului afgan.