Cel puţin şapte morţi într-un atentat sinucigaş la Kabul vizând o adunare a şiiţilor hazara

Cel puţin şapte morţi într-un atentat sinucigaş la Kabul vizând o adunare a şiiţilor hazara
Sursa: www.news.ro Foto: twitter.com 09.03.2018 12:58
Un kamikaze s-a detonat vineri într-un cartier şiit din Kabul şi a omorât cel puţin şapte persoane, potrivit unor oficiali afgani, relatează AFP.

”În explozie, şapte persoane au murit, iar şapte au fost rănite”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, într-un mesaj postat pe Facebook.

Doi morţi şi 12 răniţi au fost transportaţi la spitale din capitala afgană, a declarat pentru AFP Mohammad Ismail Kawoosi, un cadru de la Ministerul Sănătăţii.

Un poliţist a fist ucis în atac, care a avut loc în apropierea unui miting ce marca 23 de ani de la moartea lui Abdul Ali Mazari, un lider al comunităţii şiite hazara, ucis de talibani.

Atacatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă ”după ce a fost identificat de poliţie la un punct de control”, a declarat şeful Poliţiei din Kabul Mohammad Daud Amin la postul de televiziune Tolo news.

El ”nu a reuşit să intre (în perimetrul protejat) şi să atace mitingul”, a insistat acesta, în contextul în care autorităţile sunt arătate cu degetul din cauza incapacităţii lor de a-i proteja pe şiiţi.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, în contextul în care talibanii sunt supuşi unei presiuni tot mai mari să înceapă negocieri de pace în urma unei oferte din partea Guvernului afgan.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI