Atacurile grupării teroriste, majoritatea având loc în 2015, fac parte dintr-un val de violenţe de extremă-dreaptă care au fost declanşate de intrarea în Germania a peste un milion de migranţi din 2014 până în prezent.

După un proces care a durat mai mult de un an, tribunalul din Dresda a condamnat cei şapte membri ai grupării la pedepse cuprinse între cinci şi zece ani după gratii. Cel de-al optulea membru a beneficiat de o sentinţă de patru ani, din cauza vârstei mici.

Liderii grupului, identificaţi de tribunal ca Timo S. şi Patric F., au primit sentinţe de zece respectiv nouă ani şi jumătate de închisoare.

Procurorii au acuzat gruparea de vederi  xenofobe şi de ideologie nazistă şi că doreşte să creeze un climat al fricii care ar îndepărta cetăţenii străini din ţară.

Într-unul dintre atacuri, suspecţii au detonat explozibili în apropierea unui adăpost pentru refugiaţi, ştiind că erau persoane înăuntru. Procurorii au susţinut că doar norocul a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită grav.

De asemenea, suspecţii au dat foc unei maşini care aparţinea unui politician care era membru într-un partid de stânga.

Suspecţii şi-au recunoscut rolurile în infracţiuni la nivel individual, dar avocatul lor a respins acuzaţiile că ar face parte dintr-un grup terorist şi cele privind tentativa de omor.