Washingtonul acuză Phenianul că ar fi folosit agentul chimic VX pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam

Washingtonul acuză Phenianul că ar fi folosit agentul chimic VX pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AP 07.03.2018 11:28
Statele Unite au determinat că Phenianul a folosit neurotoxina VX, un agent chimic folosit în război, pentru asasinarea lui fratelui vitreg al liderului suprem Kim Jong-Un, anunţând că va impune noi sancţiuni ca reacţie, a informat, marţi, Departamentul american de Stat, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert a declarat că Guvernul Statelor Unite a determinat acest lucru pe 22 februarie.

Sancţiunile suplimentare au intrat în vigoare pe 5 martie, după ce descoperirea a fost publicată în Registrul Federal, a adăugat Nauert.

Secretarul de Stat Rex Tillerson a determina că statul nord-coreea a "utilizat arme biologice, încălcând dreptul internaţional sau arme biologice letale împotriva propriilor cetăţeni", a specificat Departamentul de Stat în Registrul Federal.

În februarie, Kim Jong-nam, fratele mai mare al lui Kim Jong-Un a murit pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce a fost atacat cu neurotoxină VX, o substanţă inclusă pe lista armelor de distrugere în masă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI