Sergei Skripal şi o femeie în vârstă de 33 de ani sunt internaţi în stare gravă, iar autorităţile au închis un restaurant, ca măsură de precauţie. Cei doi nu au răni vizibile, iar medicii presupun că aceştia ar fi fost expuşi la o substanţă toxică încă neidentificată.

Colonelul Skripal este un fost spion rus, care a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare în Rusia, pentru că ar fi colaborat cu serviciile de inteligenţă britanice. Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit.

Skripal şi trei alţi agenţi ruşi au făcut obiectul unui schimb, în 2010, cu zece agenţi ai Kremlinului expulzaţi de Washington.

Autorităţile britanice au folosit tunuri cu apă pentru a decontamina strada pe care cei doi s-au prăbuşit, din senin. Skripal şi femeia care a ajuns la spital se cunoşteau, însă nu este deocamdată clar unde au fost aceştia otrăviţi. Un martor a povestit că cei doi se aflau pe o bancă în momentul în care li s-a făcut rău.

„Un bărbat mai în vârstă şi o fată tânără. Ea era cumva aplecată peste el, arăta ca şi când ar fi leşinat. El făcea nişte semne ciudate din mână şi se uita la cer. Arătau atât de rău, încât m-am gândit că nu pot să fac mare lucru să îi ajut”, a declarat acesta.

Cazul seamănă foarte mult cu cel al lui Alexander Litvinenko, fost spion şi disident rus, care a fost otrăvit în 2006 cu poloniu-210, o substanţă radioactivă, şi a murit câteva zile mai târziu.