Liderul Forza Italia i-a spus, conform rapoartelor, lui Matteo Salvini, conducătorul Ligii Nordului şi partenerul său de coaliţie, să încerce să ajungă la un acord cu M5S.

Berlusconi a sugerat de asemenea formarea unui guvern „cu o agendă predefinită pentru a ataca probleme precum economia, piaţa muncii, securitatea şi imigraţia”.

Alegerile din Italia nu au avut un câştigător clar pentru că nicio grupare politică nu a adunat destule voturi pentru a forma o majoritate absolută. Alianţa de centru-dreapta a câştigat 37% din voturi iar cei de la M5S sunt partidul politic cu cea mai mare putere în Parlament.

Forza Italia, condusă de Berlusconi, a câştigat 14% din voturi, fiind în urma Ligii Nordului, care a adunat 17%. Astfel, Salvini şi-a asumat rolul de conducător al dreptei şi încearcă acum să formeze o coaliţie de guvernare. El s-a declarat săptămâna trecută deschis către negocieri cu M5S.

Preşedintele italian Sergio Mattarella va începe în aprilie consultaţii cu liderii partidelor pentru formarea unui nou guvern.