"Forţele regimului au atacat Hamouriyah”, a anunţat, miercuri, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, adăugând că trupele se aflau în controlul unor zone din sudul enclavei.

Trupele proguvernamentale susţinute de Rusia au lansat un atac asupra Ghoutei de Est în februarie, pentru a recupera ultimul bastion al rebelilor în afara Damascului.  Ofensiva a împărţit enclava în trei secţiuni, fiecare dintre ele controlată de rebeli.

Zona din jurul Hamouriyah este controlată de facţiunea Faylaq-al-Rahman şi a fost ţinta unor bombardamente intense în ultimele zile, conform unui corespondent AFP.

Miercuri, corespondentul AFP a văzut un bărbat aflat la intrarea unei clădiri care avea în braţe trupurile celor doi copii ai săi decedaţi.

Un medic din zonă a spus că echipele de salvare nu au putut ajunge la victime din cauza intensităţii bombardamentelor. "Cei răniţi se află pe străzi. Nu putem să îi mutăm. Avioanele de război atacă orice mişcă. Nu ştim ce s-a întâmplat cu familiile care au fugit de bombardamente”, a spus Ismail al-Khateeb.

Peste 1.220 de civili au fost omorâţi în Ghouta de Est, din 18 februarie până în prezent.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat miercuri că un armistiţiu pentru ajutoare umanitare din Douma a fost extins pentru încă două zile. Copiii şi persoanele care aveau nevoie de tratament medical erau evacuate din zonă.