Lucy, Robert şi Tim, cei trei copii ai lui Hawking, i-au adus un omagiu tatălui lor şi au promis să ducă mai departe moştenirea lăsată în urmă de Stephen Hawking. 

„A fost un mare fizician şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor trăi pentru mulţi ani de acum încolo. Curajul şi persistenţa, alături de inteligenţa sa sclipitoare şi simţul umorului au inspirat oameni de pe întreaga planetă. El ne-a spus că universul nu ar fi mare lucru dacă nu ar fi locul în care trăiesc oamenii pe care îi iubim. Îi vom duce mereu dorul”, au transmis cei trei copii ai omului de ştiinţă.

Averea lui Stephen Hawking este estimată la aproximativ 17 milioane de euro, dintre care 16 milioane provin doar din vânzarea cărţilor scrise de el şi din premiile câştigate de-a lungul vieţii.

Robert Hawking, fiul cel mare al fizicianului, are 50 de ani şi este software engineer la Microsoft, în SUA. Lucy Hawking, în vârstă de 47 de ani, este o jurnalistă şi autoare de cărţi pentru copii. Timothy Hawking are 38 de ani şi s-a născut în aprilie 1979, când boala tatălui său îi afectase deja vocea. Cei trei vor moşteni toată averea lăsată în urmă de tatăl lor.