Într-o postare publicată pe Facebook, Generation Identity, un grup ce susţine supremaţia rasei albe, a comunicat că activistul austriac Martin Sellner şi prietena sa, Brittany Pettibone, o activistă naţionalistă americană, au fost reţinuţi de autorităţile britanice.

Un oficial britanic citat de Reuters a explicat că autorităţile au interzis accesul celor doi pe teritoriul ţării pentru că prezenţa este considerată împotriva interesului public.

Sellner şi Pettibone au fost reţinuţi vineri, după sosirea în Marea Britanie, fiind expulzaţi duminică.

Luni, poliţia de frontieră britanică staţionată în portul francez Calais a interzis accesul lui Lauren Southern, o activistă de extremă-dreapta din Canada. După ce a fost reţinută, Southern a postat pe Twitter un mesaj în care afirmă că i-a fost interzis accesul în Marea Britanie pentru "rasism".

Oficialul citat de agenţia Reuters a confirmat că autorităţile au interzis accesul lui Southern din acelaşi motive ca şi în cazul celorlaţi doi activişti de extremă-dreapta.

Experţii care monitorizează mişcările de extremă-dreapta din Marea Britanie afirmă că autorităţile şi-au intensificat eforturile de interzicere a accesului activiştilor străini de extremă-dreapta.