Este vorba despre ultimele locuri în care au fost văzuţi Serghei Skripal şi Iulia Skripal. Restaurantul italian Zizzi şi barul englez The Mill au fost securizate de către poliţie şi armată, iar echipe de specialişti prelevează probe.

Institutul britanic de sănătate publică a lansat un apel la adresa cetăţenilor care au frecventat restaurantul şi barul din Salisbury să îşi spele hainele şi bunurile, ca măsură de precauţie.

"Deşi nu există niciun risc imediat de sănătate pentru persoanele care s-au aflat în oricare dintre aceste locuri, este posibil ca oricare dintre substanţele care au intrat în contact cu hainele sau obiectele să fie prezente în cantităţi mici şi, prin urmare, să contamineze pielea. În timp, contactul repetat cu obiectele contaminate poate prezenta un mic risc pentru sănătate", se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Poliţia britanică a precizat că a identificat peste 200 de martori şi peste 240 de dovezi în cadrul acestei anchete. 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atacul care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj Serghei Skripal.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanţei neurotoxice folosite în atacul din oraşul Salisbury, menţionând că este "extrem de rară".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.