Numărul de decese a crescut cu 14 într-o singură săptămână, iar numărul de îmbolnăviri cu 40 în acelaşi interval.

Îmbolnăvirile au fost până acum limitate la zonele rurale din Sao Paulo, 59,1 din cazuri fiind înregistrate în localităţile Maripora şi Atibaia.

Pentru a opri propagarea epidemiei, autorităţile locale au lansat campanii masive de vaccinare.

De la începutul lui 2018, şapte milioane de persoane au fost vaccinate împotriva febrei galbene în statul Sao Paulo, o creştere substanţială faţă de 2017, când 7,4 milioane persoane au fost vaccinate de-a lungul întregului an.

Sao Paulo se află în fruntea listei statelor cu cele mai multe cazuri de febră galbenă, după Minas Gerais, în sud-est, unde s-au înregistrat 384 de cazuri până în prezent.

Cea mai recentă statistică, dată publicităţii miercuri, indică 846 de cazuri confirmate şi 280 de decese provocate de boală, ceea ce face ca epidemia actuală să fie una dintre cele mai grave din ultimele decenii. În epidemia din 2016-2017, în Brazilia au fost înregistrate 777 de cazuri şi 261 decese.

Transmisă de ţânţari, febra galbenă este endemică în zonele tropicale din America Centrală şi de Sud şi din Africa, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), iar simptomele sunt similare cu cele ale gripei şi includ febra, cefaleea, durerile musculare şi vărsăturile.