La şedinţă participă ministrul Justiţiei, care şi-a prezentat raportul privind activitatea managerială de la DNA făcut public săptămâna trecută.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că motivele invocate de ministrul Justiţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

„Aceste motive invocate sunt nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice şi unele dintre ele sunt simple susţineri care nu se confirmă cu nimic din realitate. Pentru unele dintre afirmaţii, care sunt extrem de grave din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de probă, sens în care acest punct de vedere, pe care îl voi prezenta, l-am întocmit şi în scris”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

„Cu privire la afirmaţiile „de o gravitate fără precedent”. Nu ştiu care sunt acelea. Nu ştiu cum a măsurat domnul ministru cât de grav sau cât de puţin grav am afectat imaginea României. Faptul că dumnealui a trebuit să dea explicaţii la întâlnirile cu partenerii externi în Parlamentul European sau cu alţi oficiali, nu văd care este legătura între interviurile pe care le-am dat şi faptul că anumiţi oficiali au pornit anumite discuţii despre modificările legislative”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Precizăm că mii de români au protestat duminică pentru a cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Oamenii sunt nemulţumiţi că acesta a iniţiat revocarea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a deschis procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. Iniţiativa lui Toader a declanşat un val de critici atât din partea Uniunii Europene, cât şi a poporului român, care susţine că deciziile luate în ultima perioadă de coaliţia PSD-ALDE slăbesc lupta anticorupţie din România.