Participanţii la acest marş autorizat, care a avut loc cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, purtau portrete ale lui Nemţov, flori şi pancarte pe care se putea citi: 'Nu îmi este frică', 'Ne amintim, nu vom ierta'.

Boris Nemţov, fost vicepremier în timpul preşedintelui Boris Elţin şi care a jucat un rol central în opoziţia la Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal, cu patru gloanţe în spate, la 27 februarie 2015.

În iulie 2017, cinci ceceni, originari din republicile Cecenia şi Inguşetia, din Caucazul rus, au fost condamnaţi în acest caz de un tribunal din Moscova la pedepse între 11 şi 20 de ani de detenţie.

În urma procesului, familia lui Nemţov a denunţat un 'fiasco total' al justiţiei, mai ales pentru faptul că a reuşit să-l găsească pe comanditarul asasinatului, tot un cecen.

'Cei care au comandat acest asasinat sunt liberi, nimeni nu-i caută', a acuzat, în timpul marşului, Serghei Mitrohin, liderul partidului liberal Iabloko.

'Nu este un simplu marş în memoria lui Nemţov, este un protest contra autorităţilor care au permis asasinarea sa', a declarat pentru AFP Irina Bagaieva, o profesoară de 61 de ani care participă în fiecare la marş împreună cu soţul său.

Şi la Sankt Petersburg, al doilea oraş al Rusiei, mai multe sute de persoane au luat parte la un marş în memoria lui Nemţov, pe unele pancarte stând scris: 'Putin, unde este comanditarul?'.

La rândul său, primarul capitalei, Serghei Sobianin, a anunţat că o placă memorială va fi dezvelită pe faţada imobilului unde a locuit Boris Nemţov.