Fetele salvate au revenit miercuri seara la casele lor din satul Dapchi, potrivit mai multor localnici şi unui oficial guvernamental local.

Alte cel puţin 13 fete sunt în continuare date dispărute, iar agenţia de ştiri Reuters relatează că nu există informaţii despre cele două eleve decedate.

Gruparea teroristă Boko Haram a atacat luni după-amiază satul Dapchi din nord-estul Nigeriei. După atac, poliţia şi oficialii locali au comunicat că nu există dovezi că elevele au fost răpite. Ulterior, autorităţile din regiune au transmis că forţele de securitate au salvat mai multe eleve ţinute ostatice de Boko Haram.

Deseori, autorităţile nigeriene neagă ori minimalizează astfel de incidente, inclusiv cazul răpirii a peste 270 de eleve de la o şcoală din oraşul Chibok, în aprilie 2014.

Potrivit mai multor organizaţii umanitare, mii de copii au fost răpiţi de Boko Haram, multe cazuri fiind neglijate.

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite a anunţat în decembrie că gruparea islamistă Boko Haram a forţatcel puţin 135 de copii din Nigeria şi Camerun să comită atentate sinucigaşe în anul 2017.

Gruparea teroristă Boko Haram, al cărei nume înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă", a fost înfiinţată în 2002 şi iniţial s-a concentrat pe combaterea educaţiei în stil occidental. Peste 20.000 de persoane au fost ucise în ultimii opt ani în atacuri comise de gruparea teroristă în Nigeria şi în ţările vecine. Începând din anul 2015, Boko Haram s-a afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.