Coreea de Nord a redeschis un canal de comunicare militară cu Coreea de Sud, în contextul în care cele două state au purtat discuţii la nivel înalt despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.

"Eforturile intermediarilor internaţionali vor fi probabil necesare pentru a promova chestiunile denuclearizării şi a dosarului nuclear. Având în vedere că această problemă afectează în mod direct interesele Rusiei, în special datorită proximităţii teritoriale a graniţelor noastre, Rusia poate prelua acest rol", a spus Sluţki.

Şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat a salutat reluarea discuţiilor dintre cele două Corei, subliniind relaţiile constructive pe care le are Moscova cu ambele state.

"Nu este posibilă altă atitudine în această situaţie. Dar este prea devreme să vorbim despre rezultate. Întotdeauna am sprijinit ferm abordarea tuturor problemelor legate de un acord privind Peninsula Coreeană, la masa negocierilor. În contrast, orice escaladare a tensiunilor ar putea genera consecinţe neaşteptate pentru comunitatea globală. În ceea ce priveşte SUA, care se consideră a fi centrul lumii, ar trebuie să renunţe la retorica împotriva Phenianului, să nu mai provoace Coreea de Nord şi să aştepte primele rezultate ale discuţiilor inter-coreene", a mai spus Leonid Sluţki.

Reprezentanţi din cele două Corei au purtat discuţii la nivel înalt la Panmunjom, în zona demilitarizată, primele de acest fel din decembrie 2015, iar oficialii de la Phenian şi Seul au abordat participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, dar şi modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale.