Televiziunea de stat a difuzat imagini în direct de la mitinguri din oraşele Teheran, Kermanshah, Ahvaz, Ilam şi Gorgan, unde demonstranţii fluturau steaguri iraniene şi afişau fotografii cu liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei.

Au fost promovate scandările "Sângele din venele noastre este un dar pentru conducătorul nostru", "Nu vom lăsa singur liderul" şi "Insurgenţii răzvrătiţi ar trebui executaţi". Totodată, manifestanţii proguvernamentali au susţinut că "mâinile ascunse" ostile din Iran - "conduse din Statele Unite, Israel şi Marea Britanie" - ar trebui să fie tăiate.

În încercarea de a controla fluxul de informaţii şi de a bloca apelurile la proteste antiguvernamentale, autorităţile de la Teheran au restricţionat accesul la aplicaţia de mesagerie Telegram şi la platforma de socializare Instagram.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise, marţi, în timpul protestelor antiguvernamentale din Iran, astfel că bilanţul victimelor a ajuns la 22 morţi de la izbucnirea conflictului. Peste 550 de manifestanţi au fost reţinuţi de către poliţie începând de joi.

Demonstranţii se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice şi a faptelor de corupţie din ţară. Scandările l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum şi conducerea clericală care se află la putere de la revoluţia din 1979.