Costurile sunt mult sub cele înregistrate în Germania în 2017, când furtuna Kyrill a provocat pagube de două miliarde de euro, a anunţat GDV.

Compania de căi ferate Deutsche Bahn se aşteaptă la pierderi de milioane de euro după ce joi a decis să suspende pentru întreaga zi traficul feroviar de lungă distanţă, măsură pe care nu a mai luat-o din 2007.

"Sunt necesare reparaţii pe cel puţin 200 de secţiuni de cale ferată, dar niciun pasager sau angajat al căilor ferate nu a fost rănit. Traficul feroviar a fost reluat vineri dimineaţă", a precizat Deutsche Bahn.

În total, furtuna a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în vestul Europei, din care opt în Germania. Numeroşi arbori au fost smulşi de rafalele de vânt care au suflat cu 130 km/h, iar la un moment dat în vestul Germaniei viteza vântului era de 203 km/h.

În Olanda, afectată şi ea puternic de furtună, asigurătorii au estimat vineri la 90 de milioane de euro suma pagubelor. Circulaţia feroviară se reia puţin câte puţin în Olanda după ce a fost suspendată joi.