Aeronava, un Airbus A330-300, la bordul căreia se aflau 224 de pasageri a aterizat în siguranţă, însă oamenii au tras o sperietură groaznică.

„Vibra puternic, tremura şi zgomotul se auzea din ce în ce mai tare. Unii oameni se rugau, alţii aveau lacrimi în ochi. A fost un moment terifiant”, a povestit Sanjeev Pandev, unul dintre pasageri, pentru BBC. Acesta a mai declarat că, deşi membrii echipajului şi-au făcut datoria, aceştia „păreau agitaţi şi înfricoşaţi”.

„Ni s-a spus să ne pregătim de impact. A fost înfricoşător. Stăteam chiar de lângă aripă. Motorul de pe partea stângă s-a oprit, la un moment dat”, a declarat o altă pasageră, pentru Nine News Melbourne.

Într-un comunicat de presă, compania Malaysia Airlines a confirmat incidentul, precizând că a fost vorba despre o „dificultate tehnică” la unul dintrte motoarele aeronavei, dar că în nicio clipă siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol.

În 2015, Malaysia Airlines a fost aproape de faliment, după ce zborul MH370 a dispărut fără urmă, iar un alt avion al companiei, zborul MH17, a fost doborât de o rachetă, în spaţiul aerian al Ucrainei, iar 298 de oameni aflaţi la bord au murit.