În România, 18 judeţe se află sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Pe mai multe drumuri naţionale nu se poate circula din cauza troienelor şi poleiului. Numeroase autoturisme şi camioane au rămas blocate în zăpadă.

50.000 de oameni din aproape 190 de localităţi din România au rămas fără curent după ce vântul a doborât copaci peste cablurile electrice. Condiţiile meteo nefavorabile au creat probleme şi în toate porturile de la Marea Neagră, care au fost închise. Şi polonezii au parte de o iarnă grea.

În aproape toată ţara a nins abundent, iar vântul a bătut cu putere. Pe şosele se circulă cu dificultate din cauza stratului consistent de zăpadă, fiind înregistrate şi mai multe accidente rutiere. Nici locuitorii Marii Britanii nu au scăpat de capriciile iernii. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol. Pe drumurile din Scoţia, sute de oameni au stat o noapte întreagă cu maşinile blocate în omăt până la sosirea salvatorilor.

Şi peste Ocean, mai multe state sunt paralizate în urma ninsorilor abundente. Deşi stratul de zăpadă este de doar aproximativ 10 centimetri, câteva autoturisme au rămas blocate pe şosele din cauza poleiului. În mai multe oraşe a fost decretată stare de urgenţă, pentru a doua oară în ultima lună, iar autorităţile au cerut populaţiei să evite deplasările.

Iar în Kentucky au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, care au dus la închiderea unor autostrăzi. În Michigan, în schimb, după o noapte în care temperaturile au scăzut până la minus 15 grade, natura a oferit un adevărat spectacol. Copacii din apropierea unui lac au făcut ţurţuri groşi, iar vegetaţia din jur s-a transformat în uriaşe sculpturi de gheaţă.