​Putin îi aduce un elogiu lui Kim Jong-un: „Este un conducător matur şi competent”

​Putin îi aduce un elogiu lui Kim Jong-un: „Este un conducător matur şi competent”
Sursa: jurnal.md Foto: ir.net 12.01.2018 11:32
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un că este un „politician absolut competent şi matur”.

„Kim Jong-Un şi-a îndeplinit obiectivul strategic. Are un arsenal nuclear", a declarat Putin presei. El a atras de asemenea atenţia că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Coreea de Nord are o rachetă „cu o rază de până la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob - în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil”, a spus Putin, conform agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia şi China menţin cele mai strânse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

Miercuri, Coreea de Sud şi SUA au transmis că sunt dispuse să aibă întâlniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Kong-Un, în anumite circumstanţe, într-un pas potenţial conciliator după ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI