Guvernul britanic este dispus să plătească Bruxellesului între 7 şi 17 miliarde de lire pe an (între 7,63 şi 18,53 miliarde de euro) pe o perioadă de trei ani, cu scopul de a termina plăţile înainte de următoarele alegeri generale britanice, programate pentru 2022, scrie cotidianul britanic.

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a deplâns în această săptămână lipsa de claritate a Londrei în aspectele-cheie ale dialogului, precum dispoziţia sa de a-şi respecta angajamentele deja asumate în bugetul comunitar.

Potrivit unei surse apropiate şefei guvernului de la Londra, citată de The Sunday Times, May va pune o primă ofertă financiară pe masa de la Bruxelles în octombrie, după congresul Partidului Conservator britanic, pentru a evita criticile venite din partea celei mai eurosceptice aripi a formaţiunii sale la această reuniune a Tory.

Politiciana conservatoare speră să-şi recupereze relevanţa politică la congresul Partidului Conservator, după ce a avut de suferit în urma alegerilor anticipate din iunie, la care a pierdut majoritatea absolută în parlament.