În septembrie, 39% dintre persoanele chestionate se declară "mai repede mulţumite" (+ 3) şi 6% sunt "foarte mulţumite" de şeful statului. În acelaşi timp, totalul nemulţumiţilor scade de la 57% la 53%, repartizându-se între "mai repede nemulţumiţi" (33%,—4) şi "foarte nemulţumiţi" (20%, stabil), arată un sondaj Ifop realizat pentru Journal du Dimanche (JDD).

Creşterea popularităţii se observă mai ales la pensionari, muncitori, dar şi printre alegătorii de dreapta şi cei de centru.

Preşedintele Franţei rămâne minoritar, dar redresarea sa indică o evoluţie a popularităţii diferită de cea a predecesorilor săi, subliniază Frederic Dabi (Ifop). "Acolo unde Nicolas Sarkozy şi François Hollande erau în scădere în 2007 şi 2012" în luna septembrie, "el reuşeşte să inverseze tendinţa", adaugă cercetătorul, reamintind că "sfârşitul vacanţei este în general o perioadă dificilă pentru executiv".

Ancheta a fost realizată online şi telefonic de Ifop, între 15 şi 23 septembrie, pe un eşantion de 1.989 de persoane, reprezentativ pentru populaţia Franţei în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit metodei cotelor.