Canada va impune sancţiuni împotriva lui Maduro şi a altor oficiali venezueleni

Canada va impune sancţiuni împotriva lui Maduro şi a altor oficiali venezueleni
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 23.09.2017 14:36
Canada va impune sancţiuni ţintite împotriva a 40 de oficiali venezueleni, inclusiv preşedintele Nicolas Maduro, pentru 'comportament antidemocratic', a anunţat vineri Ministerul de Externe, potrivit Reuters.
 Decizia Canadei, care urmează o măsură similară a SUA, vine după luni de proteste împotriva regimului Maduro, soldate cu moartea a cel puţin 125 de persoane. Criticii spun că Maduro a aruncat Venezuela în cea mai gravă criză economică din istorie şi a adus-o în pragul dictaturii.

"Canada nu va fi indiferentă în timp ce guvernul din Venezuela îşi privează poporul de drepturile sale democratice fundamentale", a precizat într-un comunicat ministrul de externe Chrystia Freeland.

Printre măsuri se numără îngheţarea activelor oficialilor venezueleni şi interdicţia pentru canadieni de a avea orice fel de afacere cu ei.

Măsurile sunt "un răspuns la căderea tot mai puternică în dictatură a guvernului din Venezuela", a precizat Canada.SUA au impus la sfârşitul lunii iulie sancţiuni împotriva lui Maduro şi a altor circa 30 de oficiali.           

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI