Circa 40 de migranţi au fost salvaţi până vineri după-amiază, dar căutările continuă, a precizat garda de coastă turcă într-un comunicat.

Naufragiul s-a produs vineri dimineaţă la 64 de mile marine de localitatea Kefken, situată în nord-vestul Turciei.

Majoritatea celor circa 70 de migranţi ce se aflau la bordul acelei ambarcaţiuni de pescuit sunt irakieni, a declarat guvernatorul districtului Kandira, citat de agenţia de presă Dogan.

Conform acestei agenţii de presă, ambarcaţiunea a plecat din zona oraşului Zonguldak (la est de Kefken) şi se îndrepta către România.

Potrivit datelor prezentate de Anadolu, în perioada 13 august — 9 septembrie 834 migranţi şi 10 traficanţi au fost opriţi pe Marea Neagră în urma a şapte operaţiuni de interceptare a unor ambarcaţiuni. Încă 237 migranţi şi 5 traficanţi au fost de asemenea interpelaţi în alte două acţiuni a căror dată nu a fost precizată.Agenţia France Presse aminteşte că aproximativ 570 de migranţi au debarcat în România începând din luna august, această rută prin Marea Neagră fiind acum preferată de migranţi pentru a evita Grecia, ţară de unde ei riscă să fie returnaţi către Turcia ca urmare a acordului încheiat între UE şi guvernul de la Ankara.