Ambarcaţiunea cu migranţi naufragiată în Marea Neagră se îndrepta către România

Ambarcaţiunea cu migranţi naufragiată în Marea Neagră se îndrepta către România
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 23.09.2017 08:48
Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte şapte sunt date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta migranţi pe Marea Neagră, în largul coastelor Turciei, transmite AFP.

 Circa 40 de migranţi au fost salvaţi până vineri după-amiază, dar căutările continuă, a precizat garda de coastă turcă într-un comunicat.

Naufragiul s-a produs vineri dimineaţă la 64 de mile marine de localitatea Kefken, situată în nord-vestul Turciei.

Majoritatea celor circa 70 de migranţi ce se aflau la bordul acelei ambarcaţiuni de pescuit sunt irakieni, a declarat guvernatorul districtului Kandira, citat de agenţia de presă Dogan.

Conform acestei agenţii de presă, ambarcaţiunea a plecat din zona oraşului Zonguldak (la est de Kefken) şi se îndrepta către România.

Potrivit datelor prezentate de Anadolu, în perioada 13 august — 9 septembrie 834 migranţi şi 10 traficanţi au fost opriţi pe Marea Neagră în urma a şapte operaţiuni de interceptare a unor ambarcaţiuni. Încă 237 migranţi şi 5 traficanţi au fost de asemenea interpelaţi în alte două acţiuni a căror dată nu a fost precizată.Agenţia France Presse aminteşte că aproximativ 570 de migranţi au debarcat în România începând din luna august, această rută prin Marea Neagră fiind acum preferată de migranţi pentru a evita Grecia, ţară de unde ei riscă să fie returnaţi către Turcia ca urmare a acordului încheiat între UE şi guvernul de la Ankara.            

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI