Un tânăr în vârstă de 18 ani, Ahmed Hassan, a fost inculpat pentru atentatul comis la metroul din Londra

Un tânăr în vârstă de 18 ani, Ahmed Hassan, a fost inculpat pentru atentatul comis la metroul din Londra
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 22.09.2017 16:40
Poliţia britanică a anunţat vineri punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, presupus autor al atacului terorist comis pe 15 septembrie la metroul din Londra, informează agenţiile internaţionale de presă.

Cel acuzat, pe nume Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie, va fi judecat chiar începând de vineri pentru posesie de materiale explozive şi tentativă de asasinat.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în staţia de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri şi leziuni provocate de busculada de după explozie.

Până în prezent au fost arestaţi pentru o posibilă implicare în acest atac şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, doi dintre ei fiind între timp eliberaţi.

Ahmed Hassan a fost arestat la scurt timp după explozie şi autorităţile presupun că el este cel care a detonat dispozitivul exploziv. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI