Marea Britanie: Record de turişti străini în iulie

Marea Britanie: Record de turişti străini în iulie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: visitlondon.com 22.09.2017 16:00
Peste patru milioane de turişti străini au vizitat în iulie Marea Britanie şi au cheltuit 2,75 miliarde de lire sterline, ambele cifre reprezentând un record, a anunţat vineri Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite BBC.

De asemenea, numărul rezidenţilor britanici care au călătorit în iulie în afara ţării a scăzut cu 2%, la 6,9 milioane, comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile lor înregistrând un declin de 2%, la 4,5 miliarde de lire sterline.

Deprecierea lirei sterline în urma votului pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) a făcut din Regatul Unit o destinaţie de vacanţă mai ieftină pentru turiştii străini.

"Turismul este o forţă economică majoră care creează locuri de muncă şi stimulează avansul întregii economii. Datele record arată întărirea continuă a acestui sector important şi a poziţiei globale a Marii Britanii de destinaţie care trebuie vizitată", a afirmat ministrul Turismului, John Glen.

În primele şapte luni din acest an, numărul turiştilor străini care au vizitat Marea Britanie a crescut cu 8% comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile ajungând la 13,3 miliarde de lire sterline.

Principalele zone de unde au venit turiştii sunt: Europa (15,1 milioane, creştere de 4%), America de Nord (2,9 milioane, creştere de 21%), China, Australia, India, Golful Persic (3,6 milioane, creştere de 18%).

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI