Angela Merkel şi mai mulţi politicieni germani au primit scrisori de ameninţare cu câteva zile înainte de alegeri

Angela Merkel şi mai mulţi politicieni germani au primit scrisori de ameninţare cu câteva zile înainte de alegeri
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: EPA 22.09.2017 07:39
Scrisori de ameninţare în care se aflau o pudră albă şi lame de ras au fost trimise mai multor politicieni germani, între care una a fost expediată la locuinţa cancelarului Angela Merkel, cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Germania, a informat joi poliţia din Berlin, relatează AFP.

Cinci persoane au primit miercuri şi joi scrisori de ameninţare care conţineau o pudră albă şi câteva din ele lame de ras, a precizat poliţia germană.

Una dintre ele era adresată soţului cancelarului, Joachim Sauer, şi a fost trimisă la locuinţa celor doi din Berlin.

Scrisorile, redactate în limba arabă, purtau semnătura unei aşa-zise comunităţi salafiste germane şi conţineau mesajul: ''letal, nu atingeţi'', a informat canalul public de televiziune ARD pe site-ul său.

Potrivit poliţiei, pulberea albă era în realitate inofensivă.

Unul dintre destinatari, deputatul Verzilor Hans-Christian Strobele, s-a referit la o manipulare. ''Există o anumită probabilitate ca, în pofida utilizării limbii arabe, expeditorii să fie de fapt extremişti de dreapta'', a declarat el pentru ARD.

El a făcut referire la un caz recent când un militar german a planificat atentate împotriva unor personalităţi de stânga, dându-se drept un solicitant de azil sirian. Bărbatul urmează să fie judecat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI