Taifunul Talim a ajuns duminică pe coastele insulei Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru insule principale ale arhipelagului. Fenomenul a fost însoţit de vânturi ce au atins viteze de 162 de kilometri pe oră, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză.

Evoluând pe o traiectorie nord-est, furtuna a atins luni dimineaţă insula Hokkaido, în nord, determinând importante perturbări ale traficului aerian.

O femeie de 86 de ani a fost găsită decedată duminică seară după ce casa ei a fost afectată de o alunecare de teren în Kagawa, o localitate din vestul Japoniei. Un şofer de 60 de ani şi-a pierdut viaţa atunci când automobilul său a fost acoperit de apele unui râu care a ieşit din matcă şi a inundat localitatea Kochu, situată tot în vestul arhipelagului nipon.

Postul public de televiziune din Japonia, NHK, a raportat la rândul lui faptul că trei persoane au fost date dispărute, tot în vestul ţării, şi că alte 38 de persoane au fost rănite în accidente provocate de acest taifun.

Cel puţin 116 curse aeriene interne au fost anulate luni din cauza vânturilor puternice şi unele dintre trenurile de mare viteză au rămas staţionate în nordul ţării.

Între 20 şi 30 de taifunuri se produc în Asia în fiecare an şi aproximativ jumătate dintre ele afectează total sau parţial Japonia, provocând pagube materiale majore, morţi şi răniţi.