FOTO

Alertă la Moscova: Peste 20.000 de persoane, EVACUATE în urma unor ameninţări cu bombă; Gări, universităţi şi zeci de centre comerciale au fost golite

Alertă la Moscova: Peste 20.000 de persoane, EVACUATE în urma unor ameninţări cu bombă; Gări, universităţi şi zeci de centre comerciale au fost golite
Sursa: jurnal.md/mediafax.ro Foto: lenta.ru 14.09.2017 08:16
Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri din centre comerciale, gări şi universităţi din Moscova, în urma unor alarme cu bombă simultane.

„Pare să fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie să verificăm credibilitatea acestor mesaje”, a declarat o sursă din serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă, precizând că apelurile au început simultat şi au continuat după începerea evacuărilor.

Serviciile de urgenţă au anunţat că unităţi de genişti şi câini antrenaţi verifică toate clădirile vizate.

 Printre cele 30 de locuri unde s-au înregistrat ameninţări cu bombă se numără cele mai mari trei gări din oraş, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piaţa Roşie şi trei universităţi, printre care Universitatea de Medicină şi Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale.

Programul trenurilor nu a fost afectat de operaţiunea poliţiei.

Un val de ameninţări false cu bombă a afectat Rusia în ultima săptămână. Marţi, peste 45.000 de oameni au fost evacuaţi din locuri publice în 22 de oraşe din Rusia. Multe dintre apeluri par să provină din Ucraina, au anunţat serviciile de securitate.Alarmele teroriste false se pedepsesc cu până la cinci ani de închisoare, potrivit legii ruse. Poliţia a deschis mai multe anchete. Autorităţile se aşteaptă însă ca autorii alertelor să fi folosit mesaje preînregistrate, sisteme automate de formare a numerelor de telefon şi instrumente digitale pentru a ascunde locul de unde sună.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI