​ONU adoptă în unanimitate noi sancţiuni împotriva Phenianului

​ONU adoptă în unanimitate noi sancţiuni împotriva Phenianului
Sursa: jurnal.md Foto: gettyimages.com 12.09.2017 09:19
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate o nouă rezoluţie de sancţiuni împotriva Coreei de Nord, prevăzând în special limitarea aprovizionării sale cu petrol şi gaze naturale, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Acest text reprezintă a opta serie de sancţiuni împotriva Phenianului şi vizează să dea un răspuns Coreei de Nord pentru ultimul său test nuclear, din 3 septembrie.

Rezoluţia a fost adoptată la iniţiativa Statelor Unite, precizează AFP.

Coreea de Nord a avertizat luni Statele Unite că le vor provoca „cea mai mare dintre suferinţe şi dureri” în cazul în care americanii insistă ca ONU să înăsprească sancţiunile care-i sunt impuse în urma celui de-al şaselea test nuclear. Citiţi detalii despre aceste ameninţări aici.

Pe de altă parte, un raport ONU prezentat săptămâna trecută releva că Phenianul a găsit modalităţi pentru a ocoli sancţiunile impuse de comunitatea internaţională. Cu cât se impun mai multe sancţiuni împotriva Coreei de Nord, cu atât aceasta caută noi modalităţi să le ocolească, în special prin efectuarea unor operaţiuni de export prin intermediari din ţări terţe, arăta documentul întocmit de experţi ONU.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI