Departamentul meteo din provincia Fujian (sud-est) a anunţat sosirea acestui fenomen atmosferic de intensitate similară celei a Irma (categoria 4-5), uraganul care a afectat săptămână trecută zona Caraibelor şi sud-estul SUA, însoţit de vânturi de peste 200 de km/h.

Potrivit declaraţiilor acordate de şeful departamentului, Liu Aiming, majoritatea persoanelor care vor fi afectate de taifun trăiesc în zone predispuse inundaţiilor şi alunecărilor de teren şi în locuinţe care nu sunt suficient de rezistente la trecerea unui uragan cu forţa lui Talim.

Talim s-a format sâmbătă în largul coastelor Filipinelor şi înainte de a ajunge pe coasta meridională chineză va trece prin nordul insulei Taiwan, unde luni guvernul a convocat o reuniune specială pentru a crea un centru de urgenţă şi cooperare pentru efectele uraganului.

Săptămâna trecută atât sudul Chinei cât şi Taiwan au fost plasate în alertă în faţa apropierii unui alt taifun, Mawar — al 7-lea din acest sezon în sud-estul Asiei — care a provocat precipitaţii de până la 300 de litri pe metrul pătrat şi evacuarea a 22.000 de persoane.