Vehicul suspect, oprit cu focuri de armă de poliţie, în Bruxelles; Sute de persoane au fost evacuate

Vehicul suspect, oprit cu focuri de armă de poliţie, în Bruxelles; Sute de persoane au fost evacuate
Sursa: jurnal.md/gandul.info Foto: thesun.co.uk 09.08.2017 08:32
Autorităţile belgiene au oprit cu focuri de armă, marţi după-amiază, un vehicul suspect, în zona Molenbeek din Bruxelles, iar echipe pirotehnice verifică dacă în autoturism sunt dispozitive explozive.

Agenţi de poliţie au încercat să oprească un vehicul care trecuse pe culoarea roşie a semaforului, în zona Ninove, situată la periferia oraşului Bruxelles. Şoferul a refuzat să oprească la semnalele agenţilor şi a lovit două maşini de poliţie, fiind oprit cu focuri de armă în cartierul Molenbeek, în apropierea Gării Molenbeek-Saint-Jean.

Nicio persoană nu a fost rănită. În momentul imobilizării de către poliţie, şoferul suspect a anunţat că are o bombă în vehicul.

Sute de persoane au fost evacuate până la finalizarea verificărilor de către echipele pirotehnice.

"Şoferul a coborât din maşină şi a spus că are explozibil la bord", a declarat Johan Berckmans, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din districtul Bruxelles-Vest.

Magazinele şi locuinţele situate în apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie. "Date fiind afirmaţiile suspectului, am preferat să nu asumăm niciun risc. Serviciile pirotehnice fac verificări", a explicat Ine Van Wymersch, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles.

În total, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane. Suspectul nu a fost încă identificat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI